Sä kuulut päivään jokaiseen

Sellaista elämä on

En voi enää koskaan kuunnella Eino Grönin hittiä ´Sä kuulut päivään jokaiseen´ samalla tavalla kuin ennen. Mikko Kivisen ja Otto Kanervan mukaan Juha Vainio kirjoitti kappaleen puolessa tunnissa vedonlyönnin palkkiona olleen Koskenkorvapullon innoittamana.

Sä kuulut päivään jokaiseen,

Sä kuulut aamuun ja iltaan.

Oot ensimmäinen aatoksissain,

Miete myös viimeinen…

Mikkelin teatterin kesänäytelmä ´Sellaista Elämä on´ viihdyttää, mutta myös hieman kiihdyttää. Muutaman artistin karrikoiminen menee mielestäni hieman liian pitkälle. Onkohan käsikirjoittajilla ollut  jotain hampaankolossa ko. artisteja kohtaan?

Livebändi on mahtava! Nuoret soittajat Roope Kopperi, Juho Koskivirta, Timo Laatikainen ja Aaron Koskelainen vetivät biisit kuin parhaimmallakin keikalla.

Ohjaukseen olisin kaivannut hieman parempaa rytmitystä. Turhia taukoja ei selitä pelkästään neljän näyttelijän useat eri roolit ja (uskomattoman nopeat) asujen vaihdot.

Jussi Puhakka Juha Vainiona oli uskottava. Vintte Viitasen Reijo “Rempo” Tani ja Toivo Kärki ja Aapo Orasen Danny ja Kari Tapio jäivät heidän moninaisista rooleista mieleen.

Marjaana Manninen ja Tuuli Anikari, molemmat pätevinä laulajina hoitivat ammattitaidolla niin. Vainion vaimon Tainan, Katri Helenan, Anita Hirvosen, Kristiina Hautalan kuin Kikankin pikaesittäytymiset.

´Sellaista elämä on´ Mikkelin Naisvuorella on ollut menestys. Ja ymmärrettävistä syistä. Suomalaiseen kesäteatteriyleisöön puree aina alkoholilla höystetty huumori. Kun Junnu Vainio lopetti ryyppäämisen, huumoria revitään muiden artistien alkoholiongelmasta. Koko kansan rakastaman sanoittajan elämä ja sen loppu herkistää, ja yleisö poistuu ilmeisen tyytyväisenä, kukin omiaan miettien.

Esitykset jatkuvat heinäkuun loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.