Ihmisiä ei vain kiinnosta

15.6.2021

Kuntavaalit on sitten käyty. Ja heti alkoi debatti siitä, että miksi kävi näin. Miksi toinen hävisi ja toinen voitti. Joku sai torjuntavoiton jne.

Äänestysprosentti jäi huolestuttavan alhaiseksi, miksi? Syy ei ole siinä millainen ilma oli. Aina sama parku, satoi tai paistoi. Ehkä ihmisiä ei vain kiinnosta.

Vasemmistoliiton kannatus pysyi suunnilleen samana. Sitä mukaa, kun vanha kaarti poistuu keskuudestamme, tulee uusia nuoria fiksuja nuoria tilalle, jotka haluavat parantaa maailmaa. Silti Kokoomus ja Perussuomalaiset veivät voiton. 

Yksi keskeinen seikka minusta on ihmiskäsitys. Kokoomuksen kannattajat tuntuvat ajattelevan, että he ovat täysin itse omalla työllään saavuttaneet sen aseman, jossa ovat.

Unohtuu, että on saatu ilmainen koulutus ja lähes ilmainen päivähoito lapsille, mummot ja vaarit hoidettu (miten kuten) jne.

Koronarokotteesta lähetettiin lappu kaikille ulkomaalaistaustaisille ja monilla eri kielillä, että käykää nyt ihmeessä ottamassa. Miksei kuntavaaleista lähetettäisi samanlaista tiedotetta?

Nythän esim. Hervannassa, jossa Tampereen enemmistö maahanmuuttajista asuu, äänestysprosentti jäi alhaisemmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.