T-paitavaikuttajasta Facebook- ja Twitter -vaikuttajaksi?

Vasemmistoliitto

Kuntavaaliehdokkuus?

30.7.2020

Halveksin nuorempana ns. T-paitavaikuttajia. Eli ihmisiä, jotka paidoillaan viestittivät olevansa taiteellisia humanisteja tai radikaaleja systeemin vastustajia…

Nyt olen itse havainnut olevani sellainen. Mutta t-paidat ovat vaihtuneet Facebook- ja Twitter postauksiin. Vaihdan profiilini kehystä sen mukaan mikä milloinkin on ajankohtaista.

Koko vuoden olen miettinyt pääni puhki, pystyisinkö kuntapäättäjänä vaikuttamaan mihinkään tärkeisiin asioihin. 

Olen ollut ay-toiminnassa mukana, jota kaduin melkein heti suostuttuani pystymetsästä osastoni puheenjohtajaksi. Silloisen yliopistojen palkkausuudistuksen raadollisuus paljastui minulle heti ensimmäisessä arviointikokouksessa, jossa yritin pitää pienempi palkkaisten toimistosihteerien puolta. Silloinen hallintojohtaja vastusti korotuksia perustelunaan, että emme voi, koska heitä on niin paljon! Ja suurinta meteliä osastossa pitivätkin ne, jotka saivat suurimmat korotukset ja joilla ei minun mielestäni ollut mitään hätää.

Toinen (kauhu)kokemus vaikuttamisesta oli taloyhtiön hallitus. Jouduin tuohon pestiin vahingossa, koska (taaskaan) ei ollut muita tarjolla. Ajankohtainen putkiremontti pakotti meidät kaatamaan ns, vanhan vallan, eli pariskunnan joka oli pitänyt jöötä melkein 30 vuotta ja tietenkin vastusti kaikkea uudistamista. Siitä alkoikin sitten kolmen vuoden helvetti, joka päättyi siihen, että lopulta myin asuntoni ja muutimme poikani kanssa asumisoikeusasuntoon (paras ratkaisu ikinä).

 

29.1.2021

Tässä sitä ollaan. Kuntavaaliehdokkaana. Velvollisuudesta vai intohimosta?

En voi muuta kuin luvata tehdä parhaani.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.