Maskit naamalle, hyvät ihmiset! 12.12.2020

On järkyttävää lukea koronalukujen noususta. Olemme menossa kohti leviämisvaihetta Tampereellakin. Silti keskuudessamme liikkuu porukkaa, joka on täysin piittaamaton ohjeistuksesta käyttää suojamaskia. Busseissa vain noin puolella on maski, kaupoissa samoin.

Itse maaliskuusta lähtien etätyötä tehneenä voin vain ihmetellä niiden työntekijöiden jaksamista ja kärsivällisyyttä, jotka eivät voi työn luonteen vuoksi tehdä töitä kotoa käsin. Bussikuskit ja kaupan henkilökunta joutuvat altiiksi omapäisten pärskijöiden kohtaamiselle, jotka eivät joko tietämättömyyttään tai piittaamattomuuttaan käytä suojamaskia.

Monet etätyötä tekevät asiantuntijat ovat keskiluokkaisia, hyvin toimeentulevia. He tilaavat ruuat verkkokaupasta ja ajavat autoillaan pakollisiin menoihinsa. Ja sitten ihmettelevät, miten korona leviää lähiöissä ja maahanmuuttajien keskuudessa.

Yksi tärkeä yhteiskunnan rattaiden pyörimisen kannalta olennainen ryhmä on sairaaloiden ja vanhusten palvelukotien henkilökunta. Totta kai omaisiaan tulee käydä tervehtimässä, mutta silloin tulisi noudattaa suurta huolellisuutta suojauksen suhteen. Ja vaikka omaisenne olisi sitä mieltä, ettei hänen takiaan tarvitse, niin tehkää se hoitohenkilökunnan vuoksi. Jos hoitajia ei ole tarpeeksi, se voi kostautua myöhemmin, kun sinä itse olet hoidon tarpeessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.