Tänä aamuna 2.12.2020

Naapurista lähti jälleen työmiehet. En tiedä rakentavatko he ratikkaa, uutta puhdistuslaitosta vai Uros Live-areenaa, mutta sen tiedän, että joka arkiaamu siellä herätään kuuden maissa ja lähdetään ennen seitsemää. Viikonloppuisin nämä siirtotyöläiset menevät koteihinsa tai ainakin pois naapuristani. Tiedän tämän, koska arkiaamuisin ja -iltaisin kuulen seinän läpi vain vaimeaa puheensorinaa, mutta viikonloppuisin siellä on hiljaista.

Tänä aamuna erityisesti kunnioitan noita miehiä, jotka lähtevät pimeään aamuun rakentamaan meille uutta ratikkareittiä, uutta puhdistuslaitosta tai suurta tapahtumakeidasta. Luen Aamulehdestä suurituloisempien pirkanmaalaisten selityksiä, miksi he halusivat olla julkaisematta verotietojansa. Ihan ymmärrettävää: rahan pyytäjiähän aina piisaa. Mutta, tämä joukko on ansainnut rahaa pääomatuloilla, ei niinkään palkkatuloilla. Yritän painaa mieleeni noita yrityksiä, jotta voisin seurata mahdollisia irtisanomisia. Ei tunnu oikealta, että osakkaat saavat miljoonaosinkoja samalla, kun työntekijöitä irtisanotaan. En halua nimetä yhtään yritystä, mutta ihmettelen kuka näitä firmoja johtaa, jos rahaa laitetaan mieluummin osinkoihin kuin investointeihin ja tuotekehittelyyn?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.