Hieman minusta 11.11.2020

Olen kotiutunut Tampereelle Lahti-Mikkeli-Joensuu-Helsinki-Mikkeli-Helsinki –linjalta yli 30 vuotta sitten. Asun poikani ja kuubalaissyntyisen aviomieheni kanssa Hatanpäällä. Päivätöikseni autan Tampereen yliopiston tutkijoita saamaan hankkeilleen täydentävää rahoitusta.

Tulin Tampereelle Voionmaan opiston kautta. Kävin siellä harrastajateatteriohjaajakurssin. Olin aluksi töissä nuorisotalolla iltaohjaajana. Syksyllä 1988 aloitin Tampereen yliopistossa sosiaalipsykologian opinnot. Tein koko opiskeluajan sijaisuuksia Koukkuniemen vanhainkodissa, jossa hoidin vanhuksia ja siivosin vessoja.

Teatteria tein sen verran, että olin mukana parissa Ylioppilasteatterin näytelmässä, tuotin yhden esityksen ja esiinnyin mm. laulujoukkue Happy huulten kanssa. Olimme esiintymässä mm. Vasemmistoliiton perustamiskokouksessa vuonna 1990.

Yritän seurata äitini isän mallia kuntavaikuttajana. Erkki -pappa oli kaikkia ihmisiä kunnioittava, sivistynyt ja paljon lukenut mies (vaikkei kouluja ollut käynytkään). Itse olin molempien sukujeni ensimmäinen yliopisto-opiskelija, mutta en viimeinen. Yhteiskunnalliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua, ja olen aina empimättä osallistunut keskusteluihin, missä ikinä olen ollutkin. Työssäni innostun aina uudelleen siitä, miten tärkeitä asioita yliopistossa tutkitaan. Yritän olla tulkki hallinnon byrokratian ja tutkijan välillä. Välitän ihmisistä ja asioista.

Tampere tuntui heti omalta kaupungiltani. Toivoisin, että kaupunki voisi näyttää yhtä ystävälliset kasvot kaikelle kansalle, tulivat he mistä maailman kolkasta tahansa. Kaikki on pidettävä mukana, ketään ei saa jättää ulkopuolelle.

Laadukas varhaiskasvatus, jaksavat ja motivoituneet opettajat innostavat koululaisia, ja työnilo on mahdollista saavuttaa kouluissakin.

Tampereen tulee tarjota töitä ja toimeentuloa kaikille. Nuoret ja maahanmuuttajat on nähtävä tulevaisuuden tekijöinä ja heihin on satsattava.

Julkiset palvelut on turvattava. Hoivaa on annettava sitä tarvitseville.

Tampere tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa laadukkaita asuntoja kaikille, sujuvan joukkoliikenteen, puistoja ja ulkoilualueita.

Osallisuudella toivottomuutta ja näköalattomuutta vastaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.